Theremma

Detta är en blogg som Theremma kommer att uppdatera med recept som både passar plånboken och magen!

Leverbiff med potatismos och gräddsås!

Kategori: Recepeptus!



Idag blev det leverbiffar med potatismos och gräddsås! Då kan man ju fråga sig hur Theremma kunde komma på denna galna idé. Theremma är egentligen helt oskyldiga. Det var nämligen en norrlänning som är duktig på övertalning om att leverbiffar är väldigt gott som fick oss att prova...  

6 portioner leverbiffar:

1 lök
1 ägg
ströbröd
500 g leverfärs, helst ungnöt lever, men vi använde oss av gris leverfärs
3 medelstora potatisar
salt och peppar

Börja med att skala och hacka en lök. Fräs löken sedan i en panna. Blanda löken med leverfärsen. Knäck i ett ägg och tillsätt ströbröd. Riv sedan ner 3 medelstora potatisar i färsen, salta och peppra. Smeten är ganska lös så klicka ut biffar i en varm panna med en sked. Stek tills de har fått fin färg.

Potatismos 4 portioner:

ca 700 g potatis
ca 75 g smör
ca 1,5 dl mjölk
salt och peppar

Börja med att skala och skär potatisen i bitar. Låt koka tills de är klara. Häll av vattnet och tillsätt smör och mjölk. Använd en elvisp och vispa ihop potatismoset. Salta och peppra.

Gräddsås 4 portioner:

1 paket vispgrädde
lite mjölk
lite soya
mjöl
salt och peppar

Ta pannan som biffarna stektes i. Häll i grädde och lite mjölk. Såsen får finare färg om lite soya tillsätts. Red med mjöl och vatten. Salta och peppra.

En portion av denna maträtt kostar ca 16 kr. För 16 kr kan du även med Tele2 prata med någon i Asien i 1 minut, inkl. startavgift.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: