Feta, fläskiga kycklingar!
Kategori: Recepeptus!

När timmen börjar närma sig tre på eftermiddagen och föreläsningen aldrig tycks ta slut så vaknar Theremmas matflummande till liv!
Detta resulterade denna gång i en maträtt med baconinlindade kycklingfileér med potatishalvor och en utsökt kall sås med fetaost och lime.
Ingredienser:
2-3 potatisar per person
Kycklingfileér
En halv squash
Marinerade vitlöksklyftor
Sås:
3 dl cream fraiche
1 paket fetaost
2-3 klyftor vitlök
Saft och skal från en lime
Salt
Vitpeppar
Tvätta och dela potatisarna och tillaga i ugnen, 225°C tills de är klara och har fin färg. Linda baconen runt kycklingfileérna och grädda även dessa i ugnen i 225°C tilla alla fileér är helt genomstekta.
Skala och pressa, vitlöken i cream fraichen. Hacka och blanda i fetaosten. Riv i skalet från en lime och pressar därefter i saften. Smaka av med salt och peppar.
Skiva slutligen sqashen och stek i smör och salta.
Servera gärna med marinerade vitlöksklyftor till! OBS! Stinkvarning!