Ingrids magnifika lax!
Kategori: Recepeptus!


Lax tillagad på just detta sätt fick Theremma i sommras hemma hos underbara Ingrid. Nu har maträtten tagit sig ända ifrån Östgöta slätten till Upplands huvudsäte!
INGRIDienser:
Laxfileér
Flytande margarin
Flingsalt
Vitpeppar
Dill
Schalottenlök
Potatis
2 dl Creme fraiche
ca 6 småtomater
ca 1/2 Kvibilles grönmögelost
Svartpeppar
Salt
Dill
Skala och koka potatisen. Ringla lite flytande margarin på ett ark aluminiumfolie och placera laxen på det. Salta och peppra. Lägg på en halv schalottenlök och toppa med dill. Vik ihop knytet så att det är tätt. Lägg på grillen eller tillaga i ugnen ca 200 grader i 20 min. Öppna ett av knytena och kontrolera att laxen är klar.
Blanda creme fraiche, hackad grönmögelost och delade småtomater i en skål. Smaka av med salt, peppar och dill. En baguettskiva med brieost passar utmärkt till.