Mysig trerättersmiddag!
Kategori: Recepeptus!



När en gammal vän kom på besök var Theremma tvugna att bjuda på något riktigt gott! Kvällens meny blev räkcocktail, pasta med svart trumpetsvamp och parmesanost samt en efterrätt med chokladmousse, vaniljkräm och hallon.
Förrätt:
3 personer
ca 25 räkor
1 avocado
1/4 rödlök
1 citron
1/2 förpackning småtomater
några blad sallad
1/4 gurka
salt
pappar
rhode island sås
Skala räkorna. Finhacka rödloken, skär småtomaterna, gurkan, avocadon och salladen i mindre bitar. Filea halva citronen och skär i små bitar. Blanda allt och smaka av mer salt, peppar och mer citron. Servera i ett fint glas med rhode island sås.
Varmrätt:
5 personer
Färsk pasta (recept medan)
200g svart trumpetsvamp
1 lök
ca 2 kycklingfileér
150g riven parmesanost
3 dl grädde
salt
peppar
Pastan:
300g durumjöl
3 ägg
1 msk olivolja
1 tsk salt
Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i det där du tillsätter övriga ingredienser. Blanda försiktigt ihop allt och knåda till en slät fats deg. Låt vila ca 20 min. Kavla ut och skär pastan alt. annvänd en pastamaskin. Koka pastan ca 2-3 min.
Stek svamp och lök tillsammans i en panna. Stek sedan kycklingen och tillsätt svamp och lökblandningen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Tillsätt slutligen den förkokta pastan och smaka av med salt och peppar.
Efterrätt:
6 personer:
200g choklad
100g smör
2 st gelatinblad
1dl starkt kaffe
4 st äggulor
4 st äggvitor
1dl socker
vaniljkräm (marsanmix)
frysta hallon
Bryt chokladen i mindre bitar, smält smöret, lägg i chokladen och smält ihop. Kyl av lite. Rör in de vispade äggulorna. Blöt gelantinbladen i kallt vatten i 5 min. Vispa äggvitor och socker till en marängsmet. Smält gelatinet i kaffet och rör i chokladen. Vänd i marängsmeten. Fyll i glas men så det finns plats för vaniljsåsen och hallonen. Låt stelna i kylen några timmar. Blanda vaniljkrämen enligt paketet. Toppa med vaniljkräm på den stelnade chokladmoussen tillsammans med tinade hallon före servering.