Mästerkocken Johan der Norrlänningens fläskfilégryta!
Kategori: Recepeptus!


Johan Rudin, en härlig norrläning var på besök för att plugga lite kemi. Så lyckligt lottade som vi är så är Johan utbildad kock och han fick på eget insiativ slänga ihop en rätt efter vad han hittade i våran kyl och frys. Detta resulterade i en fläskfilégryta med ris och en härlig sallad till.
5 portioner:
ca 600 g fläskfilé
färska champinjoner
småtomater
persilja
purjolök
en skvätt smörgåsgurks spad
grädde
salt
mycket svartpeppar
köttbuljong
Börja med att koka upp riset och skär fläskfilén i skivor. Stek sedan fläskfilén i olja så den får lite färg. Sedan är det dags att steka svampen tillsammans med fläskfilén. Skär sedan purjolöken och stek den med det andra. Häll sedan på grädden och släng i en köttbuljongtärning. Krydda sedan därefter. Mycket svartpeppar! Häll i en skvätt smörgåsgurks spad för att höja smacken. Lägg sedan i skurna småtomater. Låt allt koka samman en stund. Innan servering toppas grytan med lite persilja.
Avnjut med det kokta riset och en god sallad till!