Hjärnsläppsbiffar!
Kategori: Recepeptus!

Denna rätt döpte Theremma till "Hjärnsläppsbiffar" pga att när vi lagade denna maträtt så gick allt annat än just matlagningen fel. Föreläsare fick andra namn och oförståligt mummel slängdes mellan oss. Men maten blev supergod!
Potatis 2 portioner:
400 gr potatis
Börja med att förbereda potatisen. Detta görs genom att ugnen sätts på 225° C och sedan sköljs potatisen fri från jord och annat smuts. Dela sedan potatisen i lagom stora bitar. Dessa läggs sedan på en plåt med lite olja på för att sedan sättas in i ugnen. Låt potatisen tillagas i ca 30-40 min, eller tills den är mjuk och fått lite färg.
Biffarna (12 st):
500 gr nötfärs
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl havregryn
1 råriven lök
Salt och vitpeppar
Blanda allt i en bunke och forma till ca 12 stycken biffar. Stek sedan så att biffarna får en fin färg.
Såsen 2 portioner:
5 st färska champinjoner
3 dl grädde/matlagningsgrädde
Salt och vitpeppar
Skär färska champinjoner i skivor. Stek sedan svampen med lite salt och vitpeppar
Tillsätt sedan önskad mängd grädde och matlagningsgrädde. Red sedan såsen till önskad tjocklek.
Grönsakerna 2 portioner:
120 gr broccoli
75 gr sockerärtor
1/4 squash
Skär broccolin och squashen i lagom stora bitar. Stek sedan allt tillsammans till önskad färg och konsistens.
Smaklig måltid!
Denna rätt gick på 20 kr per portion!
För 20 kr kan du även få 4 msk vitt vin på krogen!